1926

In het jaar 1926 bouwde Bernard Kuipers op de huidige locatie aan de Drosteweg op een gehuurd stukje grond van boer Holtkamp een timmerwerkplaats. Hij ging van start met het repareren en vervaardigen van allerlei houten (boeren) wagens die in die tijd nog door paarden werden voortgetrokken. Als vakman stond hij dan ook al gauw bekend als ‘’de wagenmaker’’.

1940

Nog voordat in 1940 de oorlog uitbrak had hij zijn bedrijf uitgebreid met een houtzagerij. Uit de wijde omgeving brachten boeren hun gekapte boomstammen om deze (meestal voor eigen gebruik) tot balken en planken te laten zagen. Daarnaast was hij samen met een andere ondernemer begonnen met het bouwen van complete dorsmachines. Bernard vervaardigde en monteerde de hele houten delen, zijn compagnon deed de metalen, mechanische onderdelen. Tijdens en na de oorlog gingen medewerkers van Bernard met de eigen dorsmachines op pad, destijds voortgetrokken en aangedreven door de eerste trekkers, de welbekende Lanz Bulldog’s. Geleidelijk werden zijn zonen Jan en Frans bij het werk betrokken en werd het loonwerk bij de boeren uitgebreid met mest strooien, grasmaaien, baaltjes persen en aardappels rooien. De trekkers waren inmiddels geruild voor de toen reeds veel modernere Fordson Major’s.

1958

Vanaf 1958 werd er geïnvesteerd in enkele, voor die tijd revolutionaire, Claas combines. Hiermee kon nu in één werkgang het graan worden geoogst dat destijds nog volop werd verbouwd in Twente.

  • Ervaren loonbedrijf
  • Moderne machines
  • Specialistische apparatuur

Loonbedrijf Kuipers is gespecialiseerd op het gebied van agrarisch loonwerk, grondwerken en drainage.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

1970

Rond 1970 was de mais als nieuw voedergewas in opkomst en al gauw werd een zaaimachine en een kleine hakselaar aan de trekker aangeschaft.

1972

In 1972 werd de eerste mobiele hydraulische graafmachine gekocht. Deze werd in het begin vooral gebruikt voor het graven van sloten, het rooien van houtwallen en het uitgraven van de vele nieuwe ligboxenstallen in die tijd. Geleidelijk kwamen daar ook steeds meer opdrachten bij van aannemers in de bouw en de wegenbouw.

Vanaf eind jaren 70 en begin jaren tachtig kwamen de huidige eigenaren René en Erik (zonen van Frans) meewerken in het loonbedrijf.

1985

In 1985 werd de eerste draineermachine aangeschaft. Vele honderden hectares landbouwgrond zijn sindsdien voorzien van een betere afwatering om hiermee de productiviteit van o.a. mais- en grasland te verbeteren.

Daarnaast zijn in de loop der jaren vele machines en werktuigen toegevoegd aan ons machinepark en zijn de aanwezige machines strikt onderhouden en waar nodig tijdig vervangen. Ons huidige personeelsbestand is een gezonde mix van zeer ervaren, gemotiveerde medewerkers en enthousiaste en gedreven leerlingen, allen in het bezit van een VCA-diploma.