Drainage

Bij de werkzaamheden voor drainage richten wij ons op het verwezenlijken van de juiste afvoer van het water uit de bodem. Overtollig grondwater wordt via drainagebuizen afgevoerd naar sloten. Via de sloten stroomt het water weer naar grotere watergangen voor afwatering naar rivieren, meren en zee. Een goede uitvoering van drainage werkzaamheden vraagt om specialistisch apparatuur en gedegen kennis. Kuipers Loonbedrijf beschikt over de juiste machines en materialen ten behoeve van drainage. Onze drainage specialisten zijn ervaren in het toepassen van drainagesystemen in verschillende situaties.

  • Ervaren loonbedrijf
  • Moderne machines
  • Specialistische apparatuur

Loonbedrijf Kuipers is gespecialiseerd op het gebied van agrarisch loonwerk, grondwerken en drainage.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Wat is drainage?

Drainage ook wel ontwatering genoemd, is een systeem voor het afvoeren van water uit de bodem. Met als gevolg dat het waterpeil wordt verlaagd. Dit wordt gerealiseerd doormiddel van diverse drainagebuizen die op elkaar worden aangesloten, via deze buizen kan het water worden afgevoerd naar bijvoorbeeld een put, vijver, of sloot. Er bestaan verschillende drainage buizen, zo heb je buizen zonder omhulling en met omhulling. Deze omhulling dient als volgt, door deze omhulling wordt het water beter opgenomen in de drainageslang. Daarnaast zorgt de omhulling ervoor dat de kans minder wordt, dat er grond of dergelijken in de drainagebuizen terecht kan komen.

AANLEGGEN OF REINIGEN VAN DRAINAGESYSTEMEN

Wij van Kuipers Loonbedrijf kunnen u voorzien van deskundig advies op het gebied drainage, en kunnen wij een drainagesysteem aanleggen die geschikt is voor de grondsoort van uw project. Wij zijn actief in het aanbrengen van drainagesystemen bij onder andere akkerbouw, tuinbouw en de aanleg van sportvelden. Kuipers Loonbedrijf gebruikt bij de aanleg van drainage enkel en alleen materialen van hoogwaardige kwaliteit. Naast het aanleggen van drainage, worden wij ook veel ingeschakeld wordt het reinigen van bestaande systemen. Het is van belang dat uw drainagesysteem eens in de tijd wordt onderhouden, hierdoor werkt het systeem langer en beter. Heeft u een drainagesysteem maar is de bodem toch erg nat? Het kan zijn dat de drainagebuizen zijn verstopt door ingegroeide wortels of ijzerafzetting. Wij van Kuipers Loonbedrijf kunnen dit op vakkundige wijze reinigen, zodat de verstopping wordt verholpen en alles functioneert als behoren.

Voordelen drainage aanleggen:

  • Nooit meer wateroverlast in uw tuin, kruipruimte of op uw landbouwgrond.
  • Goedwerkende drainage zorgt voor een goeie bodemstructuur
  • Een goeie bodemstructuur draagt bij aan een betere groei van uw gewassen
  • Het is aan de klant welke drainage systeem past bij de wensen

Vragen over drainage aanleggen?

Heeft u vragen over het laten aanleggen van een drainagesysteem? Of bent u benieuwd welk systeem past bij uw project? Onze medewerkers beschikken over veel ervaring en kennis, en kunnen daarom al uw vragen beantwoorden. Mocht u benieuwd zijn naar de prijs van het aanleggen van drainage of het reinigen van uw huidige systeem? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op.