Agrarisch

In de agrarische sector is drainage, ofwel de afvoer van overtollig grondwater van groot belang. Voor goede ontwatering van de grond is een drainagesysteem nodig. Drainage draagt bij aan een betere grondstructuur en zorgt voor meer zuurstof in de grond. Hierdoor draagt drainage bij aan een goede oogst. Kuipers Loonbedrijf is ervaren in het toepassen van verschillende drainagesystemen in de agrarische sector. Bijpassend aan de grondsoort, het te telen gewas én de situatie realiseren wij het best passende drainagesysteem. Tevens is Kuipers Loonbedrijf ervaren in het toepassen van drainagesystemen ten behoeve van tuinbouw.

  • Ervaren loonbedrijf
  • Moderne machines
  • Specialistische apparatuur

Loonbedrijf Kuipers is gespecialiseerd op het gebied van agrarisch loonwerk, grondwerken en drainage.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Het meest geschikte drainagesysteem

Wij voorzien u eerst van advies door op locatie te kijken naar de waterkwaliteit en de hoogteverschillen bij het landperceel. Vervolgens verwezenlijken we met onze machines en toepassing van hoogwaardig materiaal een drainagesysteem van hoge kwaliteit. Overtollig grondwater wordt via drainagebuizen afgevoerd naar sloten. Via de sloten stroomt het water weer naar grotere watergangen voor afwatering naar rivieren, meren en zee. U kunt Kuipers Loonbedrijf ook inschakelen voor het reinigen van drainage in uw agrarische grond. Goed werkende drainage draagt bij aan een optimale bodemstructuur. Regelmatig onderhoud aan drainage is van groot belang zodat het drainagesysteem goed blijft functioneren. Kuipers Loonbedrijf komt graag periodiek bij u langs om uw drainage te reinigen waardoor de agrarische grond ook in topconditie blijft.

Aanleggen drainage agrarische sector

Kuipers Loonbedrijf voorziet u van deskundig advies en verwezenlijkt het best passende systeem voor drainage in de agrarische sector. Wij brengen drainagesystemen ook actief aan in de tuinbouw en op sportvelden. Bij het aanleggen van een drainagesysteem wordt uitsluitend materiaal voor drainage gebruikt van hoogwaardige kwaliteit. Hoe zo’n drainagesysteem precies werkt? De drainagebuizen zijn gemaakt van kunststof en zijn voorzien van een filter, waardoor het water makkelijk binnen kan komen en weg kan stromen. Het filter is zo ontworpen dat vuil of aarde de buis niet kan binnendringen. Zo worden verstoppingen voorkomen. Het filter is daarnaast bestand tegen allerlei stoffen en zuren die in de aarde voorkomen. De aanleg van het systeem wordt met onze machines en apparatuur met grote nauwkeurigheid uitgevoerd. Indien gewenst worden de materialen ook door ons geïnstalleerd. Ook het onderhouden van het drainagesysteem is belangrijk. Verticuteren, bezanden, beregenen, doorzaaien en bemesten zijn hierbij van belang. Ook voor deze werkzaamheden kunt u Kuipers Loonbedrijf inschakelen.

Contact agrarische drainage

Bent u op zoek naar een bedrijf dat de drainage van uw agrarische akker kan verzorgen? Dan bent u bij Kuipers Loonbedrijf aan het juiste adres. Wij zijn ook gespecialiseerd in agrarisch loonwerk en grondwerken. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.