Grasland inzaaien

Uw grasland inzaaien kost tijd en aandacht, maar na afloop heeft u jaren plezier van een prachtig grasland. Loonbedrijf Kuipers begrijpt dat u niet zelf de tijd hebt voor uw grasland inzaaien - daarom nemen wij u deze klus graag uit handen. Wij zijn gespecialiseerd in agrarisch loonwerk, waaronder het inzaaien van grassen, granen en vanggewassen. De specialisten van Loonbedrijf Kuipers hebben de juiste kennis en materialen voor het inzaaien van uw grasland.

Zaaimachines voor grasland inzaaien

Uw grasland inzaaien is een goede investering. Binnen twee jaar kunt u uw kosten hebben terugverdiend. Kiest u voor het inzaaien van uw grasland, dan legt u de basis voor een goed grasland voor meerdere seizoenen. Laat u uw grasland inzaaien door Loonbedrijf Kuipers, dan haalt u het maximale rendement uit uw land. Wij maken namelijk gebruik van zaaimachines die echt precisiewerk leveren. Onze Accord-zaaimachine is gemonteerd op een Rabewerk met een zware aandrukrol. Hiermee kunnen wij klaargemaakt grasland inzaaien met verscheidene grassen, granen, vanggewassen en meer. Loonbedrijf Kuipers kan in één werkgang kort afgemaaide of doodgespoten graslanden frezen, uitvlakken en opnieuw inzaaien. Dit doen wij met onze Kongskilde CS 3000/29 zaaimachine, welke gemonteerd is op een Massano-frees. Met deze combinatie is het mogelijk om de toplaag tot wel 15 centimeter diepte te bewerken en weer zeer nauwkeurig in te zaaien. Deze twee machines hebben een werkbreedte van maar liefst 3 meter. Op deze manier kan Loonbedrijf Kuipers alle mogelijke zaden toeleveren.

  • Ervaren loonbedrijf
  • Moderne machines
  • Specialistische apparatuur

Loonbedrijf Kuipers is gespecialiseerd op het gebied van agrarisch loonwerk, grondwerken en drainage.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Wanneer grasland inzaaien?

Hoe weet u nu wanneer uw grasland toe is aan het (opnieuw) inzaaien? U kunt op verschillende dingen letten bij het beoordelen van uw perceel:

  • Het grasland ligt niet (meer) goed vlak op het perceel.
  • Uw grasland is in de drogere periodes aanzienlijk minder productief.
  • Water blijft relatief lang liggen na een periode met veel regen.
  • Na een maaisnede komt de hergroei van het grasland langzaam op gang.
  • In het grasland komen veel aren voor.
  • Het aandeel goede grassen in uw grasland is minder dan 75%.

Kloppen bovenstaande punten voor uw grasland? Dan is het raadzaam om Loonbedrijf Kuipers uw grasland te laten inzaaien. Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken of om vrijblijvend advies in te winnen.

Maiszaaien

Het voorjaar en het vroege najaar zijn goede periodes voor het inzaaien van uw grasland. In deze periodes zorgen de temperatuur en de vochtigheid voor optimale ontkieming en groei van het grasland. Bij Loonbedrijf Kuipers is er ook de mogelijkheid tot het inzaaien van uw grasland met mais; ook wel maiszaaien genoemd. Het zaaien van mais verzorgen wij voor u met onze Kühn-Maxima precisiezaaimachine met maar liefst zes rijen. Via rijenbemesting kunnen wij met deze machine zowel kunstmest als granulaat (eventueel gelijktijdig) toevoegen. Naast het maiszaaien en inzaaien van uw grasland, kunt u ook bij Loonbedrijf Kuipers terecht voor het leveren van maiszaden, kunstmest en (Psychiostart) granulaat.