Bemesten grasland

Op zoek naar een loonbedrijf die uw bouw-, gras- of akkerland kan bemesten? Loonbedrijf Kuipers is gespecialiseerd in agrarisch loonwerk en beschikt over de juiste machines en vakmensen. Tijdens onze werkzaamheden staat een nauwkeurig en efficiënte uitvoering centraal.  Als u ons inschakelt voor het bemesten van grasland, dan kunnen wij de gewenste meststof voor een scherpe prijs bij u aanleveren. Naast het bemesten verzorgen wij ook eventuele tussenopslag en transport van mest.

  • Ervaren loonbedrijf
  • Moderne machines
  • Specialistische apparatuur

Loonbedrijf Kuipers is gespecialiseerd op het gebied van agrarisch loonwerk, grondwerken en drainage.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Landbouwmachines bemesten grasland

Bij het bemesten kunnen verschillende landbouwmachines worden ingezet. Wij beschikken over landbouwmachines die zorgen voor de perfecte verdeling van de mest. De driewielbemestertank bijvoorbeeld, met een inhoud van 14 M3. Aan de driewielbemestertank is een Veenhuis Euroject 350-zodenbemester gekoppeld. Deze heeft een werkbreedte van 7,70 meter. De combinatie van deze twee zorgt voor minimale beschadiging van de graszode. Aan dezelfde machine kan ook de Evers bouwlandbemester worden gekoppeld. Dit zorgt voor een goede verdeling van mest, op de juiste diepte.

Meststoffen

Bemesten van grasland gebeurt ten behoeve van de planten. Om de bodem en gewassen te voorzien van voedingsstoffen, worden meststoffen toegevoegd. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende stoffen. Veel gebruikte meststoffen zijn: dierlijke mest, compost, kunstmest en groenbemestingsgewassen. Meststoffen kunnen ingedeeld worden in organische en chemische meststoffen. Organische meststoffen bestaan uit plantaardige en dierlijke grondstoffen van natuurlijke oorsprong. Organische meststoffen hebben een lange werking en zijn milieuvriendelijk. Chemische meststoffen bestaan uit snel oplosbare zouten. Deze meststoffen werken snel, maar zijn schadelijk voor het milieu. Voor het verspreiden van de meststoffen worden verschillende machines gebruikt.

Onkruidbestrijding

Bemesten kan ook dienen als onkruidbestrijding. Het doel van onkruidbestrijding is het bestrijden van ziektes, plagen, ongewenste planten of om wortelconcurrentie te voorkomen. Onkruidbestrijding is van groot belang voor de groei van het grasland. Als onkruid onvoldoende bestreden wordt, zal het gras minder goed groeien. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.